Insecten

Insecten geven verschillende vormen van overlast en schade. Zo hebben we naast stekende en bijtende insecten ook voorraad aantastende insecten, hinderlijke insecten en hout aantastende insecten.

Hieronder volgen enkele veelvoorkomende insecten waar wij veel hinder van ondervinden:

Wesp

Wespen zijn nuttige insecten die veel andere insecten zoals vliegen en muggen vangen als eiwitbron. Maar naast eiwit hebben ze ook suiker nodig, dat halen ze uit fruit maar ook uit levensmiddelen die wij op tafel hebben staan. Als wespen zich bedreigd voelen of het nest word verstoord, worden ze agressief en gaan ze steken. Dit kan een gevaar opleveren voor de gezondheid. Ditzelfde geld voor de hoornaar die veel groter is dan de wesp.

Van de bijtende en stekende insecten ondervinden wij ook veel hinder van de steekmug, vlooien, vogelmijt, maar ook de bedwants is in Nederland in opkomst.

Voorraad aantastende insecten

Onder deze groep verstaan we insecten die levensmiddelen en diervoeding aantasten door deze aan te vreten of te vervuilen met uitwerpselen en spinsels, of door daar eitjes in te leggen. Veelvoorkomende soorten zijn: motten, graankevers, meeltorren, enzovoorts.

Hinderlijke insecten

Onder deze groep verstaan we de meeste soorten vliegen die naast hinder ook ziektes kunnen overbrengen. Veel voorkomende soorten zijn: kamervlieg, vleesvlieg, motmuggen, enzovoorts. Daarnaast hebben we ook nog mieren, kakkerlakken, zilvervisjes die niet gevaarlijk zijn maar wel voor overlast zorgen.

Hout aantastende insecten

Onder deze groep verstaan we de houtworm en boktor die in het larven stadium voor grote schade kunnen zorgen in houten dak constructies, vloeren, meubels, enzovoorts. De larven leven soms jaren in het hout waar ze de schade aanrichten.

Last van een van de bovenstaande of andere insecten, neem dan direct contact met ons op en wij kijken hoe we het probleem op kunnen lossen.